JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elva halvledarbolag i tajt samling

Flytten till Kista har räddat kvar halvledarföretagen på branschmässan SEE, som startar i morgon. Här dukas det återigen upp omistligt teknisk halvledarkompetens i den absoluta världsklassen. För vad vore väl en elektronikmässa utan de största halvledartillverkarna?
När SEE stängde portarna för två år sedan var flera av halvledarbolagen som deltog överens. Nått nytt måste till. För trots att branschen var samlad och mässan var ypperligt ordnad, så svek besökarna.

– Efter förra mässan sa jag att vi inte är med om mässan inte flyttar till Kista. Äntligen har den kommit till rätt ställe, säger Anders Reisch, marknadsansvarig i Europa på Maxim.

Med flytten till Kista tänds hoppet om betydligt fler spontanbesök. Dels blir det enklare för alla som arbetar i Kista att titta förbi för ett personligt samtal. Dels kan alla som ändå har ärenden till Kista ta sig lite extra tid för att gå runt på mässan.

– Det är så många personer som kommer hit på besök, som bara kan titta förbi. Det skulle aldrig ske i Älvsjö, säger Anders Reisch.

I år samlas elva av världens halvledartillverkare på mässgolvet under vinjetten ”Semiconductor Meeting Point”, i direkt anslutning till scenen där alla seminarier inom temat komponenter och inbyggnada system går av stapeln. Förutom Maxim finns här storheter som Intel (i samarbete med Congatec), Texas Instruments, Analog Device, Freescale, Infineon, Linear Technology, ST Microelectronics, Intersil, NXP och nykomlingen Atmel.

Alla har de tillgång till scenen intill, där de i en rad föredrag tar tillfället i akt att presentera ny teknik från det egna företaget. Här talar exempelvis Linear om energiskördning och låg-effektslösningar, Freescale om sina Arm-processorer för industrin och Intersil om sin digitala kraftteknik med rötter i innovationer från Zilker Labs.

Även Maxim pushar för digital kraft, både i sitt föredrag och genom en demo av företagets digitala kraftteknik i form av en utvecklingsplattform som kan styras via en USB-dongel.

Förutsättningarna för att alla med intresse för halvledarteknik ska kunna stilla sin nyfikenhet genom svar på de mest komplicerade frågorna är alltså ypperliga eftersom så många halvledartillverkare valt att medverka. Likaså är förutsättningarna för att bygga nya och vårda gamla relationer också utmärkta.

– Jag tror att både kunder och potentiella samarbetspartners gillar att vi är samlade här. Det enkla formatet gör också att det fungerar väldigt bra, säger Anders Reisch.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)