JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Riskkapitalfond går in i Cybaero

Riskkapitalfond går in i Cybaero

Linköpingsföretaget Cybaero, som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar, har samarbetat med Aerovironment, som anses vara världens främsta UAV-företag, i drygt tre år. Aerovironment ägde som mest 8,5 procent i det svenska företaget. Nu säljer UAV-jätten sitt aktieinnehav i  Cybaero till den amerikanska riskkapitalfonden Subversive Capital.
Subversive Capital investerar främst i branscher som kräver navigering i politiskt komplexa sammanhang och regelverk. Cybaeros fjärrstyrda helikoptersystem, så kallade RPAS (Remotely Piloted Aircraft System), kan anpassas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag och tillhör således denna kategori.

– Cybaeros produktprogram Apid One kommer att förändra marknaden för fjärrstyrda flygfarkoster och fylla det vakuum som funnits för kommersiellt fungerande system. Vi ser att tekniken är banbrytande för industrier såsom jordbruk, utsläppskontroller, övervakning och säkerhet till sjöss samt som transportsystem vid humanitära hjälpinsatser, säger Michael Auerbach på Subversive Capital i ett pressmeddelande.

Hur stor ägarandel Subversive Capital får i Cybaero anges inte utan fonden benämns bara som ”stor aktieägare”.

Cybaeros samarbete med Aerovironment fortsätter enligt avtal.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)