JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Nyheter

ZTE följer nu Huawei i spåren och börjar utveckla egna mobilprocessorer på den populära brittiska arkitekturen ARM.

Tobii tittar på VR
Ögonföljning kan användas till mycket mer än att ersätta datorns tangentbord eller studera hur bra en annons är utformad. Ett framtida tillämpningsområde skulle kunna vara virtual reality och Tobii har inlett ett samarbete med likaledes svenska Starbreeze.

48 miljoner till uppkopplat batteri

Brandvarnare är inte direkt smarta men de är bra på det de är designade för: att varna för bränder. Ett snabbt sätt att göra dem mer intelligenta är att byta batteriet mot en modul som förutom att strömförsörja brandvarnaren också innehåller lite intelligens och en wifilänk. Efter en lyckad Kickstarterkampanj har amerikanska Roost nu säkrat 48 miljoner i riskkapital.

Solceller på taket till långtradaren laddar upp batterier till kylanläggningen. Lösningen ska göra transport av kylvaror billigare.

Den 17 juni lade test- och mätjätten Keysight ett bud på brittiska Anite värt 606 miljoner dollar i kontanter. Nu är köpet klart vilket stärker Keysights kunnande inom test av trådlös kommunikation.

I mars annonserade Toshiba och Sandisk prover av vad man hävdar är världens första 3D NAND-flash i 48 lager. Det rymmer 128 Gbit. Nu, veckan efter det att Intel och Micron basunerat ut sin nya minnesarkitektur 3D Xpoint, avslöjar Toshiba och Sandisk att de planerar att sampla ett 3D NAND om hela 256 Gbit redan i nästa månad.

Apple Carplay och Android Auto är inget för Toyota. Istället ska biltillverkaren använda ett navigeringssystem från det klart mindre kända amerikanska företaget Telenav.

Han har recept på mer solenergi i svenska hem  

Kunskapsbristen är en viktig förklaring till varför Sverige utnyttjar solenergi i mindre grad än många andra europeiska länder. Det menar Jouri Kanters, doktorand i energi- och byggnadsdesign vid Lunds Tekniska Högskola, som i sin avhandling pekar ut några tydliga flaskhalsar.

Patentbloggaren Florian Müller går till attack mot svenska telekombolaget Ericsson för att det anlitar patenttrollet Unwired Planet för att driva in licenspengar från bland annat Samsung. Ericsson tycker att Florian Müllers kritik är onyanserad och beskriver samarbetet med Unwired Planet som ett av flera sätt att få en rimlig avkastning på sitt forsknings- och utvecklingsarbete.

De två amerikanska bluetoothföretagen Wicentric och Sunrise är numera brittiska Arms egendom och del av Arms IP-familj Cordio. Köpesummorna har inte avslöjats av Arm.

Under det senaste året har över 12 miljoner bilar med krockuddar från japanska Takata återkallats. Biltillverkare som BMW, Ford, GM, Chrysler och Toyota är drabbade. Nu har även Audi drabbats av en global indragning av A4-modellen på grund av fel i krockudden. Men här är Takata inte inblandat.

s
p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }Finland är årets värd för den stora kraftkonferensen EPE 2014 ECCE Europe, som inom kort går av stapeln för 16:e gången. Över 600 deltagare väntas till Lappeenranta den 26 till 28 augusti för att diskutera kraftelektronik. ABB är huvudsponsor.

1,54 miljarder dollar ska chiptillverkaren Marvell betala Carnegie Mellonuniversitet för intrång i två patent på en algoritm för signalkorrektion som Marvell använder i ett chip för hårddiskar. Det har en domare Pennsylvania, USA, bestämt.

Efter tre års utveckling känner sig C-biblioteket Musl moget att steget till version 1.0. Snabbt, korrekt och låga minneskrav – det är ledorden för utvecklarna.

Fluke donerar 2000 multimetrar till Sparkfun som kompensation för de Sparkfun-multimetrar USA-tullen tänker förstöra eftersom de liknar Fluke-multimetrar. Fluke motiverar donationen med att företaget gillar Sparkfuns insatser för makers och utbildning.

 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)