SMF2132 är ett EMI-filter från indiska EMIS för ledningsbundna störningar från produkter som motordrivare och annan kraftelektronik. De är avsedda för 230 V växlespänning och upp till 30 A .
Ambitionen är att växa snabbare än marknaden. Den nya nRF54L-familjen och en förändrad organisation är två pusselbitar som ska bidra till det. Det norska halvledarbolaget Nordic Semiconductors vd Vegard Wollan utstrålade optimism på Electronicamässan.
TICP IsoVu-proberna är enligt Tektronix de första strömproberna som använder rf-teknik för att skapa galvanisk isolation mellan oscilloskopet och testobjektet. Lösningen ger högre bandbredd och lägre brus än dagens prober.
Ett första exemplar av pluginhybriden Ebro S700 rullade symboliskt av produktionslinan i Barcelona i lördags. Chery är därmed den första kinesiska biltillverkare att producera personbilar i Europa.*
I slutet av maj inledde det Uppsalabaserade energisparbolaget Ngenic en företagsrekonstruktion. Nu finns en uppgörelse med fordringsägarna, plus att bolaget tagit in mer pengar och därmed är tillbaka på banan.
Branschorganisationen IPC har släppt en sammanfattning av sin vitbok Securing the European Union's Electronics Ecosystem. Dokumentet ger en översikt över de aktuella utmaningarna inom Europas elektronikindustri, och innehåller förslag på åtgärder som kan hjälpa EU att uppnå ett starkare och mer självständigt ekosystem.
Spanska Ignions ytmonterade antennmodul har tre anslutningar och klarar satellitpositionering, wifi/Bluetooth och mobilkommunikation. Därmed underlättas designarbetet av kretskortet samtidigt som det går att minska miljöbelastningen.
Genom en så kalla Chapter 11-process i USA får batteritillverkaren Northvolt möjlighet att driva verksamheten vidare samtidigt som företaget struktureras om. Dessutom har företaget säkrat 245 miljoner dollar till driften och Peter Carlsson lämnar som vd.
EU:s forskningsprogram på halvledarområdet, Chips JU, har inlett förhandlingar om att etablera en pilotlina för integrerade fotonikkretsar med konsortiet PIX Europe. Linan hamnar med största sannolikhet i Nederländerna.
Anglia är något så ovanligt som en privatägd engelsk komponentdistributör som gärna ger designstöd och skickar kostandasfria sampel av nya produkter. Via en logistikhub i Paris vill företaget nu göra en inbrytning i Europa inklusive Sverige och Finland.
Den 29 november går alla inventarier efter kontraktstillverkaren Hammarstrands Elektronik under klubban. Företaget försattes i konkurs för knappt två månader sedan.
Flashjätten Kioxia kan ansöka om börsnotering i Tokyo redan i morgon, skriver nyhetsbyrån Reuters. Värderingen kan landa strax under fem miljarder dollar, hälften av vad bolaget siktade på inför den inställda noteringen i oktober.
Raspberry Pi 5 kommer i likhet med sina föregångare att släppas i format som inbyggnadsmodul. Och nu har en utställare på en mässa i Tyskland läst fel på lanseringsdatumet och tagit med sig ett exemplar av CM5 och satt upp på sin montervägg.
Innovationsprogrammet SIO Grafen har gjort sju korta filmer om det banbrytande och tvådimensionella materialet grafen. Fokus är på svenska företag och vad som hänt i Sverige.
Artiklar, bloggar, e-böcker och prototypkort – det finns i distributören Mousers satsning på att bli ett reurscenter för den öppna cpu-arkitekturen Risc V.
IPC-8401 avhandlar formsprutad elektronik eller IME (in-mold electronics) och ger riktlinjer för tillverkningsprocesser, strukturer, materialval och testmetoder när man integrerar tryckt elektronik och komponenter i 3D-strukturer.
Kinesiska batteridraken CATL kommer att presentera en andra generation natriumjonbattericeller nästa år och hoppas kunna skala upp produktionen till volym år 2027.
Det har gått ett år sedan Pickering Interfaces släppte ett kontrollerkort som bara upptar en kortplats i ett PXIe-chassi. Genom att byta i5-processorn mot en Xeon fördubblas nu prestanda.
Kinesiska Simcom har släppt en modul för IoT-prylar som ska kopplas upp via 5G-nätet men inte behöver full prestanda utan kan nöja sig med det som Redcap (Reduced Capability) ger.
Styrelsen för det amerikanska kiselkarbidföretaget Wolfspeed har kommit överens med vd:n och koncernchefen Gregg Lowe om att han ska sluta. Rekryteringen av en ny har påbörjats.
2024 har varit ett utmanande år för elektronikbranschen, den amerikanska komponentdistributören Digikey är inget undantag. Ian Wallace, ansvarig för affärsutveckling i EMEA, ser tecken på en vändning och möjligheter att fortsätta växa i Sverige när vi träffas på Electronicamässan i München.
Forsway får 2,3 miljoner euro av Europeiska rymdorganisationen (ESA) för att utveckla Xtend 5G, en satellituppkopplingsteknik som Forsway ska erbjuda som vitmärkesprodukt.
Ericssons konsumentlabb tipsar telekomoperatörerna om att generativ AI-tjänster har gjort flera av deras abonnenter beredda att hosta upp en extra slant för garanterad bandbredd.
Halvledarteknik spelar en avgörande roll för grön omställning, konkurrenskraft, säkerhet och oberoende. Vad behöver Sverige och Europa göra? Björn Ekelund, forskningschef på Ericsson, Lars Gustafsson, Vinnova och Maria Månsson vid det strategiska innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem pratar om frågan i en pod från Vinnova.
Priset till Årets fotonikföretag delades ut på konferensen Optics & Photonics in Sweden i Göteborg och gick till Lundabolaget Beamonics. Företaget utvecklar laserbaserade gasanalysteknik.
Nokia och Islalink har demonstrerat en datatakt på 800 Gbit/s mellan Crotone i Italien och Preveza i Grekland. Det räcker för att mejla över bokverket Iliaden på 20 millisekunder.
Frontgrade Gaisler har verifierat att dess strålningshärdade Sparc-processor GR740 kan kapslas i plast för uppdrag med lägre krav. Det är ett kostnadseffektivt alternativ för New Space och storskaliga satellitkonstellationer.
I en interntransaktion inom kinesiska Geelygruppen säljer Volvo sin 30-procentiga andel i Lynk & Co till Zeekr. Affären inbringar cirka åtta miljarder kronor.
Renesas tillverkar sin fordonsprocessor R-Car X5H i 3 nm och är först i branschen att använda den processen. Företaget erbjuder dessutom möjligheten att ansluta en extern AI-accelerator i form av en UCIE-chiplet via, även från tredjepart.
Det har gått lite drygt sju år sedan Rohde & Schwarz släppte lågprisoscilloskopet RTB2000. Nu kommer en uppdaterad version kallad RTB 2 med integrerad vågformsgenerator och segmenterat minne på 160 Msampel.
Ett strukturellt batteri som kan halvera vikten på en laptop, göra mobiltelefonen tunn som ett kreditkort eller få elbilen att gå upp till 70 procent längre på en laddning – det utvecklas på Chalmers i ett projekt som nu ska kommersialiseras.
En allians bestående av företag, organisationer, universitet och myndigheter har bildats för att främja Cheri, en teknisk lösning för minnessäkerhet i hårdvara.
Europeiska rymdorganisationen ska använda instrument för termisk infraröd bildbehandling (tir) från ABB i satellitmätprojektet Harmony. Instrumentet kommer att hjälpa till att samla data om klimatförändringar och väder.
1 januari 2022 övergick NI till att bara sälja sin mjukvara som prenumerationer. Nu tar företaget ett steg tillbaka och erbjuder den återigen som både engångslicens och som prenumeration.
Artificiell intelligens kan höja värdet i slutanvändarprodukter betydligt. Ta vården som exempel. Ett instrument som patienten kan bära med sig kan med hjälp av AI upptäcka och diagnosticera allvarliga tillstånd, som förmaksflimmer.